Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος

 

Τα μαθήματα ειδικότητας που παρακολουθούν οι μαθητές είναι:

Βασικές Γνώσεις

  • Επεξεργασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.
  • Αρχών ποιοτικού ελέγχου και συστημάτων διαχείρισης ποιότητας τροφίμων.
  • Πρακτικών δειγματοληψίας τροφίμων.
  • Υλικών συσκευασίας τροφίμων.
  • Κυριοτέρων ομάδων προσθέτων τροφίμων
  • Οργάνωσης επιχειρήσεων παρασκευής και εμπορίας τροφίμων και ποτών.
  • Κανόνων υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα στάδια παρασκευής και διακίνησης τροφίμων

Επαγγελματική  Απασχόληση

  • Στις βιομηχανίες τροφίμων (ιδιωτικές, δημόσιες, συνεταιριστικές).
  • Σε δημόσιες υπηρεσίες ελέγχου ποιότητας τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ, ΕΛ.Ο.Γ )
  • Σε σφαγεία και ιχθυόσκαλες, σε υπηρεσίες που πραγματοποιούν δειγματοληψίες και ελέγχους.
  • Σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ και επιχειρήσεις catering.
  • Σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς πιστοποίησης προϊόντων
  • Να δημιουργήσουν ιδιωτική επιχείρηση παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο site:  http://www.mysep.gr/?p=17464

 

Δυνατότητα εισαγωγής στα Τ.Ε.Ι., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Ανώτερες  Στρατιωτικές  Σχολές Υπαξιωματικών,  Σχολές  Αστυφυλάκων και  Σχολές  Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις.

Πιο αναλυτικά δείτε στον σύνδεσμο: http://www.mysep.gr/?p=14519