Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος
Τα μαθήματα ειδικότητας που παρακολουθούν οι μαθητές είναι:
Βασικές Γνώσεις
- Επεξεργασίας και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.
- Αρχών ποιοτικού ελέγχου και συστημάτων διαχείρισης ποιότητας τροφίμων.
- Πρακτικών δειγματοληψίας τροφίμων.
- Υλικών συσκευασίας τροφίμων.
- Κυριοτέρων ομάδων προσθέτων τροφίμων
- Οργάνωσης επιχειρήσεων παρασκευής και εμπορίας τροφίμων και ποτών.
- Κανόνων υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα στάδια παρασκευής και διακίνησης τροφίμων
Επαγγελματική Απασχόληση
- Στις βιομηχανίες τροφίμων (ιδιωτικές, δημόσιες, συνεταιριστικές).
- Σε δημόσιες υπηρεσίες ελέγχου ποιότητας τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ, ΕΛ.Ο.Γ )
- Σε σφαγεία και ιχθυόσκαλες, σε υπηρεσίες που πραγματοποιούν δειγματοληψίες και ελέγχους.
- Σε μεγάλα Σούπερ Μάρκετ και επιχειρήσεις catering.
- Σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς πιστοποίησης προϊόντων
- Να δημιουργήσουν ιδιωτική επιχείρηση παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων.
Περισσότερες πληροφορίες στο site: http://www.mysep.gr/?p=17464
Δυνατότητα εισαγωγής στα Τ.Ε.Ι., Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, Σχολές Αστυφυλάκων και Σχολές Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού με ειδικές εισαγωγικές εξετάσεις.
Πιο αναλυτικά δείτε στον σύνδεσμο: http://www.mysep.gr/?p=14519